China a depasit SUA la activari de iPhone-uri si terminale cu Android

China a depasit SUA la activari de iPhone-uri si terminale cu Android

iPhone-in-china

Desi SUA se afla pe primul loc de foarte mult timp cand venea vorba de activari de smartphone-uri, pentru prima oara conducerea in acest domeniu a fost preluata de China. Luna trecuta, pentru prima oara, chinezii au activat mai multe terminale cu Android sau iOS decat locuitorii oricarei alte tari.

La nivel global, in procente, 24% din toate activarile noi s-au petrecut in China, in timp ce  doar 21% au avut loc in SUA. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra evolutiei, ganditi-va la faptul ca in aceeasi perioada a anului trecut doar 8% din activari se petreceau in China in timp ce 28% se petreceau in SUA.

Ca numar total de utilizatori, schimbarea recenta in popularite a smartphone-urilor din China inca nu a dus la devansarea Statelor Unite. Avand insa in vedere adoptarea iPhone-ului de un numar din ce in ce mai mare de operatori asiatici, cu siguranta aceasta situatie nu va mai continua pentru foarte mult timp. Daca ne gandim numai la numarul de aproximativ 1 miliard de abonati si la rata de adoptie a smartphone-urilor in general, indiferent de brand, este evident ca o schimbare procentuala minora se reflecta in niste cifre incredibile.

Ca o consecinta a acestei tranzitii catre telefoane inteligente, s-a inregistrat in ultimul an o crestere de 1.100% in ceea ce priveste utilizarea de aplicatii mobile.

Ramane sa vedem si ceva statistici referitoare la adoptarea Windows Phone si BlackBerry in China, cu tiate ca nu putem trece cu vederea dominatia absoluta la nivel global a terminalelor cu Android si a iPhone-urilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: