Cele mai piratate jocuri din 2011

, 03 Ian, 14:15

Site-ul TorrentFreak a lansat o serie de statistici interesante despre cele mai piratate jocuri video ale anului ce tocmai s-a incheiat. Desi putem vorbi despre mai multe platforme, cele mai afectate de acest fenomen au fost PC-ul, consola Xbox 360 de la Microsoft si Wii-ul de la Nintendo.

Pe PC, „regele” pirateriei a fost Crysis 2, shooterul de la Crytek, lansat in primavara, care a fost downloadat in mod ilegal de aproximativ 3.920.000 de ori. Este surprinzator ca un titlu precum acesta a reusit sa „depaseasca” alti contracandidati mai populari precum Call of Duty: Modern Warfare 3 (3.650.000 de download-uri), Battlefield 3 (3.510.000), FIFA 12 (3.390.000) si Portal 2 (3.240.000).

Cel mai piratat joc de pe Xbox 360 a fost Gears of War 3, care nu a depasit nici macar un milion de download-uri. Acesta a reusit sa atraga doar 890.000 de pirati, si a fost urmat pe aceasta platforma tot de Modern Warfare 3, care a strans doar 830.000 de download-uri. Locurile urmatoare au fost ocupate de Battlefield 3 (760.000), Forza Motorsport 4 (720.000) si Kinect Sports: Season Two (690.000).

Nintendo pare sa aiba probleme mai mari cu pirateria decat Microsoft, intrucat Super Mario Galaxy 2 a reusit sa depaseasca Gears of War 3, fiind piratat de 1.280.000 de ori anul trecut, desi a fost lansat in 2010. Urmatorii suspecti de pe lista au fost Mario Sports Mix (1.090.000), Xenoblade Chronicles (950.000), LEGO Pirates of the Caribbean (870.000) si FIFA 12 (860.000).

Daca stam sa analizam situatia de fata din punctul de vedere al companiilor producatoare de jocuri si console, vorbim de bunuri digitale in valoare de milioane Euro furate.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu stiu de ce comentez, ca e mai mult un mesaj spre autorul articolului, data fiind lipsa de activitate de pe site. „Dauna” care se face, in cazul unui joc (Fifa 2012 sa zicem) e faptul ca e spart. O singura data. Apoi, pentru distribuirea pe torrenti, „piratul” nu cere niciun ban si se descarca gratuit de oricine are acces la internet. Nu poti echivala numarul download-urilor in pierderi de milioane de dolari.

Cătălin Nițu

Nu eu fac studiile, ci doar transmit mesajul. Ideea este ca publisherii considera fiecare copie piratata ca o vanzare pierduta. Astfel daunele ajung la zeci sau sute de milioane de dolari in ochii lor. Acum nu vreau sa intram in polemici despre piraterie, insa orice argument pro acestui fenomen ar exista, exista unul foarte important contra: este ilegal.

@ Catalin – Stii foarte bine ca downloadul NU este ilegal ci doar uploadul. De asmenea, tare as vrea sa stiu cum draq apar copiile astea piratate cu mult timp inainte de lansarea lor oficiala sau imediat dupa.

Cătălin Nițu

Este ilegal sa folosesti software-ul respectiv, iar fiecare tara stabileste regulile in legatura cu pirateria.

Cat despre copiile timpurii ale jocurilor, exista oameni care lucreaza in distributia lor. Nu e asa greu sa iei un joc din stiva, sa il bagi in computer si sa il copiezi inainte sa il pui pe raftul magazinului…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail