Cel mai ciudat mod de deblocare a smartphone-ului

Cel mai ciudat mod de deblocare a smartphone-ului

Japonezii de la Softbank Mobile lucreaza la implementarea celui mai ciudat mod de deblocare a smartphone-ului. Mai exact, telefoanele vor putea fi securizate cu ajutorul venelor utilizatorilor.

Deblocare telefon cu venele

Da, ati auzit bine. In loc sa foloseasca un cod sau un model grafic de deblocare, utilizatorii vor putea debloca telefoanele folosind tiparul unic al venelor din incheietura mainii. Practic, Softbank impreuna cu Universal Robot au pus la punct o aplicatie care „citeste venele” cu ajutorul camerei frontale si deblocheaza telefonul. Aplicatia poate citi si in palma pentru a oferi acces la functiile telefonului.

Oricat de SF ar parea, noua varianta de deblocare ofera un nivel destul de ridicat de securitate si asta pentru ca venele sau liniile din palma nu pot fi usor copiate si sunt unice pentru fiecare persoana in parte.

palm-recognition-software

Dupa experienta Android 4.0, unde Face Unlock-ul dadea rateuri destul de des, sunt sceptic cand vine vorba de aceasta aplicatie. Bineinteles ca pentru detectia venelor ar trebui sa avem o camera frontala destul de capabila si lumina ambientala din belsug. Conform gadg.com, Softbank Mobile va introduce „aplicatia minune” undeva spre sfarsitul acestui an si pentru moment nu este foarte clar daca aceasta va fi disponibila doar pentru telefoanele proprii sau o vom putea gasi in Google Play.