Ce mesaje gasesc extraterestii despre noi pe navele Voyager?

, 18 Iun, 09:20

Conception

NASA Voyager I, lansata in spatiu in anul 1977, a calatorit la sfarsitul anului trecut dincolo de marginea sistemului nostru solar. Din acel moment, orice se intampla cu respectiva nava spatiala este complet necunoscut.

Din fericire, in cazul in care nava spatiala va ajunge sa intalneasca o alta civilizatie inteligenta, printr-o capsula temporala le va putea infatisa acestora intreaga civilizatie umana prin poze, sunete din natura, muzica, saluturi in diferite limbi, precum si instructiuni pentru a putea reda respectivul continut. Definita ca o inregistrare de aur (golden record), colectia respectiva a fost pusa atat pe Voyager 1, cat si pe Voyager 2 in 1977, la lansarea navelor in spatiu. Cele doua nave au fost proiectate sa functioneze pana cel putin in anul 2025.

In cazul in care sunteti curiosi cum a fost reprodusa omenirea „in sectiune” de catre cei de la NASA, in 1977 intregul continut de pe respectiva capsula a fost colectionat si pus pe internet pentru curiosi aici.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Din pacate pe acele inregistrari nu au fost puse MANELE. In anul 2040, cand extraterestrii vor trece pe aici, vor gasi o planeta manelizata, gratie „ambasadorilor” subumani din zona carpato-danubiano-pontica care intre timp au distrus orice urma de civilizatie umana. Nedumeriti de diferenta dintre continutul mesajului si ce gasesc pe pamant si constatand lipsa oricarei forme inteligenta de viata ramasa pe planeta, ei vor pleca val-vartej.

Alexandru Puiu

@digi as fi vrut sa te contrazic, dar din pacate sunt destul de increzator ca directia spre care ne indreptam nu este una dintre cele mai bune. Mai ales la nivel cultural.

Din pacate ai foarte mare dreptate Digi…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail