Ce „fura” SONY pentru PS4 de la Microsoft XBOX 360

Ce fura SONY pentru PS4 de la Microsoft XBOX 360

sony-ps4-concept_1

Chiar daca vorbim, desigur, doar de zvonuri, daca ar fi totusi sa le dam crezare, E3-ul din acest an ar trebui sa vina cu ceva informatii legate de noile console marca Microsoft si Sony, PlayStation 4 si noul Xbox 720.

Un ultim zvon din serialul PS4, desi nu confirma sau infirma o data de lansare din acest an sau urmatorul, atrage atentia asupra provenientei cipului grafic ce va fi folosit in consola.

Mai precis, SONY va renunta in cazul urmatoarei generatii de consola la parteneriatul cu NVIDIA care s-a mentinut pe timpul comercializarii PS3-ului si va trece la AMD. Un fost angajat al AMD a confirmat aceasta tranzitie, iar CFO-ul AMD intr-un pronostic pentru rezultatele financiare pe 2012 a afirmat ca gamingul va fi una din sursele principale de venit pe acest an.

Dupa ce Microsoft a avut si are in continuare un succes teribil cu al sau XBOX 360, in parte si datorita GPU-ului de la AMD folosit, aceeasi reteta ar putea fi aplicata si in cazul viitorului XBOX 720. Pentru a profita de evolutia tehnologica de care a avut parte si Microsoft, este si normal ca SONY sa imbratiseze cu entuziasm acelasi brand de cipuri grafice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: