Cat dureaza sa stergi o imagine de pe Facebook ?

Cat dureaza sa stergi o imagine de pe Facebook ?

Intr-o perioada in care din ce in ce mai putine companii mai sunt trecute cu vederea cand vine vorba de securitatea informatiilor utilizatorilor, Ars Technica a facut un studiu care vizeaza timpul de stergere al imaginilor de pe Facebook.

101723678

Proiectul a inceput in urma cu 3 ani, moment in care Ars a sesizat ca, desi o imagine stearsa de pe Facebook iti dispare de pe profil in secunda urmatoare, aceeasi imagine ramane mult si bine pe serverele companiei. Pastrand o lista cu URL-urile asociate catorva imagini, rezultatele au fost incredibile. A durat si 3 ani pana ce o imagine stearsa de pe acel cont de Facebook era stearsa si de pe serverele de stocare ale companiei.

Din fericire, situatia s-a schimbat radical incepand cu luna februarie a acestui an, cand Facebook a recunoscut ca sistemul de stocare al fotografiilor ar fi greoi, si confirmand ca intr-adevar imaginile nu dispareau de pe servere intr-o perioada rezonabila de timp. De atunci, orice imaginea stearsa de pe Facebook a disparut si de pe serverele companiei in maxim 48 de ore.

Ca o contradictie fata de situatia de la Facebook, acelasi test a fost realizat pe serviciul Instagram proaspat achizitionat de gigantul mentionat mai devreme. Rezultatele aici au fost surprinzatoare. O imagine stearsa din programul Instragram a fost inaccesibila din secunda doi.

Desi situatia in care cineva pune la pastrare linkuri aferente unor imagini de pe popularele servicii de socializare nu este foarte des intalnita, este placut sa ai confortul psihologic ca o imagine chiar poate fi stearsa de pe Facebook.

Citește și: