Canon anunta un nou DSLR full-frame si noi compacte PowerShot

Canon anunta un nou DSLR full-frame si noi compacte PowerShot

Canon a anuntat astazi 6D un nou DSLR full-frame, alaturi de o noua gama de aparate foto compacte. 6D este practic un inlocuitor pentru 5D Mark II, la un pret mult mai accesibil pentru cei care vor performanta de top fara o investitie imensa.

6D

Canon ne informeaza ca noul 6D este cel mai mic si mai usor DSLR full-frame pe care l-a produs, cantarind doar 690 de grame. Acesta dispune de un nou senzor, cu rezolutie de 20,2 megapixeli si dispune de acelasi procesor de imagine pe care il gasim in 5D Mark III si 1D X: Digic 5+. Cea mai mare noutate pe care o ofera 6D este integrarea a module de GPS si WiFi direct in corpul aparatului, reducand astfel costurile utilizatorilor ca doreau astfel de functionalitate.

Aparatul are sensibilitate la lumina (ISO) de la 100 la 25.600 nativ, cu posibilitatea de urcare pana la 102.400. Pe partea de focus Canon nu incearca sa inoveze foarte mult, insa cele 11 puncte ar trebui sa fie de ajuns pentru majoritatea situatiilor. Interesant este pretul de 2.099 dolari stabilit pentru America pentru body si 2.899 dolari pentru varianta kit cu obiectiv 24-105mm f/4. 6D este programat sa apara in luna decembrie a acestui an si pare sa intre in concurenta directca cu nou anuntatul D600 de la Nikon.

PowerShot

Pe partea de aparate foto compacte din seria PowerShot, avem de a face cu trei noi modele. In ordinea descrescatoare a performantelor acestora, avem de a face cu un nou varf de gama al acestei categorii: G15. Acesta include un obiectiv cu focala de 28mm f/1.8-2.8 si zoom 5X, cu senzor de 12 megapixeli. Acesta dispune de control manual, sistem de procesare HS Digic 5 si ISO pana la 12.800.

SX50 HS este in schimb aparatul compact cu cel mai mare zoom de pana acum. Acesta poate mari de 50 de ori fata de focala minima si dispune de un senzor de 12 megapixeli asemanator cu cel din G15, cu procesor HS Digic 5. Si aceasta ofera posibilitatea de a fotografia pe setari complet manuale si de a inregistra imagini in format RAW.

S110 este cel mai putin puternic aparat dintre toate, oferind cel mai mic corp, insa acelasi senzor de 12 megapixeli. Acesta ca si restul filmeaza in Full HD si dispune de control pe inelul din jurul obiectivului. Obiectivul de 20mm f/2.0 poate sa mareasca de cinci ori imaginile.

 

 

Citește și: