Blizzard s-a pus pe concedieri

Blizzard s-a pus pe concedieri

Blizzard

Blizzard renunta la 600 de angajati pe motiv ca firma a devenit mai eficienta. Acest trend al restructurarii a venit in momentul in care o analiza detaliata a arhitecturii firmei a demonstrat ca foarte multi nu isi justificau salariul. Ca o vedere de ansamblu, 90% dintre angajatii care isi pierd locul de munca ar fi avut locul de munca in departamente de dezvoltare.

Incercand sa evite un scandal, comunicatul de presa a mentionat clar ca echipa de dezvoltare World of Warcraft nu va fi afectata de disponibilizari.

Pentru a limpezi un pic situatia, un fost angajat Blizzard a detaliat ca majoritatea concedierilor au loc in departamentul de serviciu clienti pentru simplul motiv ca multe dintre operatiunile pentru care acestia erau responsabili acum au fost automatizate si nu mai necesita interventie umana.

Pe langa asta, avand in vedere ca numarul de abonati WoW se afla in continua scadere, Blizzard a ajuns la concluzia ca numarul angajatilor pe acest segment depaseste cererea.

Tot pentru a linisti piata, Blizzard a explicat ca disponibilizarile nu vor influenta termenele de lansare ale Starcraft 2: Heart of the Swarm, Diablo 3 si WoW: Mists of Pandaria.