BlackBerry PlayBook a ajuns in sfarsit la 2.0 – subit a devenit mai util

BlackBerry PlayBook a ajuns in sfarsit la 2.0 – subit a devenit mai util
12:30 22.02.2012

Chiar daca parca au trecut o suta de ani de la primele frustrari care circulau pe internet legate de marile handicapuri ale tabletei BlackBerry Playbook, in aceste zile se pare ca RIM a ascultat o mare parte din ele si a venit cu solutii sub forma noii versiuni de firmware 2.0.

Printre marile schimbari, avem un client nativ de email care nu se mai bazeaza pe faptul ca ai un smartphone BlackBerry in buzunar. Respectiva aplicatie de mail nici macar nu este primitiva. Vine cu inbox unificat pentru mai multe conturi, are tab-uri pentru acces rapid la emailuri, iar daca sunteti amator de o altfel de tehnoredactare de emailuri, include si suport pentru ritch text format.

In ceea ce priveste volumul de informatii din zona de Contacte si Calendar, s-a diminuat semnificativ rigiditatea in ceea ce priveste sursele acceptate de catre sistemul de operare. RIM a imbunatatit si versiunea aplicatiei Docs To Go iar pentru cei care vor si mai multa utilitate pe partea de business a integrat functia Print To Go. Incercand sa impuna pe partea de management la nivel enterprise, noul firmware vine si cu suportul necesar pentru serviciul BlackBerry Fusion. Aflat de cateva luni in Beta, acest serviciu Fusion este unealta perfecta pentru management global de dispozitive portabile indiferent daca vorbim de dispozitive marca RIM, iPad-uri, iPhone-uri, smartphone-uri sau tablete cu Android.

Desi nu mai aveti neaparata nevoie de un telefon BlackBerry pentru a va bucura de PlayBook, aplicatia BlackBerry Bridge care se ocupa de comunicatia intre cele doua aparate a beneficiat de asemenea de un upgrade. Cu ajutorul noii versiuni puteti folosi smartphone-ul BlackBerry ca o telecomanda pentru tot ce se intampla pe tableta. Puteti in acelasi timp sa folositi tastatura de la smartphone pentru a scrie mai repede pe PlayBook sau puteti folosi touchscreen-ul de la smartphone ca un touchpad pentru tableta. In acelasi timp, cu noua versiune a software-ului Bridge, orice dispozitive care suporta profilul Bluetooth HID poate fi controlat de un BlackBerry. In aceasta categorie intra tablete cu Android, consola PS3 si altele.

Tot astazi a fost asaltat cu continut nou magazinul de aplicatii App World, iar in SUA a fost deschis un nou magazin virtual de continut multimedia optimizat pentru dispozitive BlackBeery intitulat BlackBerry Video Store.

Update-ul la versiunea 2.0.0.7971 are 505 MB si se poate realiza fara probleme si folosind o conexiune la internet fara fir direct din meniul omonim, Software Updates, al Playbook-ului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI