BioWare ramane fara fondatori. Studioul va continua seria Mass Effect.

BioWare ramane fara fondatori. Studioul va continua seria Mass Effect.

Este o zi trista pentru fanii BioWare. Cei doi fondatori ai acestuia, Greg Zeschuk si Ray Muzyka, au anuntat ca se vor retrage din companie, in incer carea de a  urmari alte pasiuni. Chiar si asa, BioWare nu dispare, ci va continua traditia studioului de a realiza noi RPG-uri de calitate, promitand continuarea seriilor Mass Effect si Dragon Age.

In timp ce Greg Zeschuk a declarat ca va lua o pauza pentru o perioada, incercand sa petreaca mai mult timp cu familia si prietenii. Acesta incearca sa isi urmeze pasiunea pentru bere, anuntand ca va realiza o emisiune online numita The Beer Diaries in care va intervieva diversi berari din lumea intreaga.  Ray Muzyka in schimb a declarat ca la un moment dat s-ar putea intoarce in gaming, insa momentan va incerca sa puna bazele unei noi companii, intr-o industrie complet diferita. Trebuie mentionat ca cei doi fondatori ai BioWare sunt doctori medicali cu acte in regula.

Ce se va intampla insa cu studioul? Ei bine, EA a dezvaluit zilele trecute un nou titlu Dragon Age numit Inquisition, care va continua celebra serie de RPG-uri pe motorul grafic Frostbite 2. De asemenea, ultimele declaratii ale lui Aaryn Flynn, General Manager al BioWare, spun ca se stabilesc acum bazele pentru un nou joc din seria Mass Effect, iar Casey Hudson (producatorul acestei seriei) lucreaza momentan la un nou RPG, plasat intr-un nou univers. Intre timp, MMORPG-ul Star Wars: The Old Republic va continua sa evolueze cu expansion-uri noi la fiecare cateva luni.

Chiar daca cei doi nu vor mai face parte din echipa BioWare, cei care raman sunt in continuare aceiasi care au realizate toate jocurile de succes ale studioului. Este foarte posibil ca lipsa fondatorilor sa nu afecteze in niciun fel viitoarele jocuri pe care le vom primi in viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: