Belarus, in topul absurdului cu noua lege a internetului

Belarus, in topul absurdului cu noua lege a internetului

Ce stiti despre Belarus? Poate nu foarte multe detalii, dar cred ca suficiente incat sa nu va mire foarte tare o lege pe care ati asocia-o si cu alte tari. Sau…

Peste trei zile, pe teritoriul acestei tari va deveni ilegala accesarea oricaror altor site-uri decat a celor locale, dupa cum prevede o lege adoptata de Republica Belarus la sfarsitul lunii decembrie a anului care tocmai s-a incheiat.

V-ati minunat de SOPA? E o nimica toata pe langa legea bielarusa…

Belarus Internet

Noua lege impune restrictii in ceea ce priveste vizitarea si folosirea website-urilor straine de catre cetatenii bielorusi si rezidenti. Pedepsele constau in amenzi de pana la 125 de dolari echivalent, ofera toate informatiile Library of Congress.

Indiferent de ce fel de statut este vorba, juridic sau fizic, orice persoana inregistrata ca antreprenor in Belarus poate folosi doar domeniile Internet locale pentru serviciile lor online, chiar si pentru mesajele email trimise. Autoritatile vamale, politia si securitatea locala au autorizatia de a verifica si investiga abaterile.

Evident, legii se supune toata lumea, de la patronii si administratorii localurilor de tip Internet cafe pana la cetatenii care se conecteaza prin computerele de acasa.

In plus, legea prevede posibilitatea actualizarii ei cu noi adrese de site-uri incluse pe lista neagra.

Votata, asa cum am spus, la sfarsitul lunii decembrie 2011, legea intra in aplicare de la 6 ianuarie 2012.

Analistii sunt de parere ca prima consecinta va aparea in miscarile pe care site-urile straine le vor face vizavi de Belarus. Cum o tranzactie cu Amazon, de exemplu, companie inregistrata in afara Bielorusiei, devine astfel ilegala in aceasta tara, Biroul Juridic Bielorus ar putea trimite companiei o sesizare, in urma careia aceasta sa inchida accesul vizitatorilor din Belarus, pentru a evita conflictele.

Ce alte consecinte credeti ca ar mai putea avea aceasta lege?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: