14 mai 2012 | 17:10

Autospense – marijuana cu autoservire

ACTUALITATE
Autospense - marijuana cu autoservire

auotspense

O companie din California, Dispense Labs LLC, vine cu o solutie interesanta si inedita pentru cei care au nevoie de marijuana in scopuri medicale. Autospense este un automat special de distribuire a marijuanei sub forma legala si cu scopul de a trata anumite afectiuni pentru care a fost prescrisa in prealabil. Asadar, americanii care se trateaza cu astfel de „medicamente” vor putea sa isi procure „iarba” intr-un mod cat se poate de sigur chiar de la automatul din coltul strazii.

Totusi Autospense este cu mult mai sofisticat decat un simplu automat de sucuri si chips-uri, acesta fiind dotat cu o multime de senzori, incuietori, sisteme de monitorizare si camere video. Practic, orice „pacient” va reusi sa intre in posesia marijuanei doar dupa ce a introdus cardul de identificare, pin-ul de securitate, dupa ce i-au fost scanate amprentele si a efectuat plata pentru „reteta”.

Cu toate acestea, dupa cum afirma si cei de la gizmag.com, un astfel de demers vine in ajutorul guvernului american, care va putea monitoriza mult mai bine consumul si distribuirea de marijuana sub forma de retete.

Suntem curiosi cum ar reactiona romanii la vederea unui asemenea automat la metrou sau pe strada si suntem convinsi ca nivelul de entuziasm ar fi direct proportional cu dimensiunile aparatului si posibilitatea acestuia de a incapea intr-o duba, camion, tir sau orice alt mijloc automatizat de sustragere a Autospense-ului.