Atacul din toamna de pe Steam mai periculos decat se credea initial

, 13 Feb, 15:22

Gabe Newell, unul din co-fondatorii studioului Valve, a recunoscut ca atacurile din toamna asupra platformei de distributie Steam au fost ceva mai periculoase decat s-a crezut initial. Desi in momentul in care acest lucru s-a intamplat, compania a decis sa opreasca forumurile, iar accesul la serviciul de distributie era foarte greu accesibil, dupa ce hackerii s-au plictisit, a fost confirmat ca informatiile utilizatorilor au fost in siguranta.

Ei bine, noile declaratii afirma ca de fapt anumite detalii dintr-un vechi fisier de backup, in care erau stocate tranzactiile din perioada 2004-2008, ar fi putut fi accesat de infractori. Incluse in fiecare tranzactie erau numele, adresa de email, adresa de acasa a utilizatorului si numarul cardului de credit, insa criptat. Ce nu continea acest fisier, era parola fiecarui cont de Steam. Newell a decis sa ofere detalii despre aceasta situatie, desi nu crede ca cei care au spart securitatea acestui serviciu au accesat backup-ul respectiv.

Utilizatorii de Steam sunt indicati sa isi monitorizeze activitatea pe acest serviciu, si mai ales activitatea card-urilor de credit pentru a evita eventuale neplaceri.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail