ASUS pregateste un update serios pentru ultrabook-uri

ASUS pregateste un update serios pentru ultrabook-uri

ASUS pregateste un update serios pentru ultrabook-uri

Desi Asus va implementa niste schimbari minore de titlu fata de modelele actuale, UX31A si X21A nu vor avea nimic in comun cu ce am vazut pana acum in ultrabook-urile companiei.

Noile sisteme si, de altfel, prima reimprospatare de gama a ultrabook-urilor ASUS vor fi disponibile la extrem de putin timp dupa lansarea oficiala a platformei Ivy Bridge.

Sistemele vor veni cu mai multe tipuri de ecran, printre care unele mate, iar cele mai scumpe vor fi cele a caror rezolutie se va inacadra in standardul Full HD, indiferent de dimensiune. Panourile vor fi IPS, iar entuziastii vor putea opta si pentru  o putere luminoasa sporita la panouri, de la 300 la 350 niti. Ca procesoare, vom avea varfurile de gama de la Intel, insa e greu de sa nu apreciezi si cipul grafic imbunatatit combinat cu o memorie DDR3L la 1600 MHz.

Daca totul merge bine, ar trebui sa punem mana pe o noua serie de ultrabook-uri in cateva luni.

HDMI, Wireless N, doua porturi USB 3.0 sau Bluetooth 4.0, toate sunt caracteristici ce vor impresiona publicul. Pe partea de autonomie, modelul de 13 va avea 6-7 ore, in timp ce cel de 11,6 doar 5 ore.

  • Core i7-3517U, dual-core, four threads, 4MB L3, cache, 3GHz max Turbo Boost speed
  • Core i5-3317U, dual-core, four threads, 3MB L3 cache, 2.6GHz max Turbo Boost speed
  • Core i3-3217U, dual-core, four threads, 3MB L3 cache, 1.8GHz (no Turbo Boost)

 

Nu vor lipsi nici urmatoarea generatie de placa video integrata de la Intel, HD Graphics 4000, un control SATA III si un maxim de stocare 256 GB, poate 512 GB, dar ultima varianta e mai greu de crezut. Sistemele vor veni cu WiDi pentru prima oara si vor continua sa integreze un card reader pentru SD-uri si o tastatura retroiluminata pentru a folosi notebok-ul in orice conditii.

Pe partea de design si constructie, se pare ca vorbim de niste sisteme extrem de capabile, al caror handicap era doar teoretic.

Ca preturi, modelele Asus vor incepe de la 1050$ pentru UX21A si de la 1100$ pentru UX31A.