ASUS actualizeaza seria Zenbook cu modele de 14 si 15 inci

ASUS actualizeaza seria Zenbook cu modele de 14 si 15 inci

UX42VS, UX52VS si U500VZ este numele a trei noi computere din seria Zenbook, anuntate astazi de catre ASUS. Pentru fiecare dintre aceste noi sisteme, prima cifra din titlu tradeaza diagonala ecranului: 14, respectiv 15 inci.

asus zenbook UX42VS UX52VS

Disponibile incepand cu luna viitoare, prin noile ultrabook-uri, ASUS va incerca sa se adreseze unui public cat mai variat. Cu preturi incepand de la 700 de dolar, dar care pot ajunge pana la 2000$, este foarte posibil ca ASUS sa reuseasca sa faca ultrabook-urile mai accesibile.

UX42VS are 1,9 kilograme si un ecran IPS de 14 inci, intr-o carcasa ce in anumite puncte ajunge si la 6 milimetri. Nemaivazut este faptul ca acesta integreaza o unitate optica. In plus, acesta include un GPU GT645M cu 1GB de memorie dedicata, care este cu mult peste majoritatea ultrabook-urilor disponibile pe piata la capitolul performanta. UX42VS va fi disponibil in configuratii de baza echipate cu procesoare Intel Core i3, dar si cu Core i7 pentru cele de top. Pe partea de stocare vor exista configuratii si cu hard disk hibrid de 1 TB.

UX52VS este numele unui sistemului asemanator cu cel de mai sus, dar care ofera ecran de 17 inci si procesoare Intel Core i5 sau i7. Memoria RAM ajunge pana la 10 GB, iar pentru stocare vom avea la dispozitie 1 TB in format hibrid. GPU-ul este acelasi GT645M de la NVIDIA ca si in cazul fratelui mai mic de 14 inci. U500VZ isi pierde statutul de ultrabook din cauza procesorului cu voltaj standard Quad Core i7. Acesta integreaza si 8GB de memorie RAM DDR3, un display 1080p si un GPU GT650M cu 2GB de memorie RAM. Cu 6mm grosime si 2 kilograme, acest notebook s-ar putea sa fie unul dintre cele mai performante din lume in aceasta categorie de dimensiuni si greutate. Incercand sa nu-si neglijeze ultrabook-urile mai mici, sistemele Zenbook Prime de 11 si 13 inci vor fi disponibile si in versiuni cu ecran sensibil la atingere.

Chiar daca nu stim cand vor aparea pe piata aceste sisteme, ASUS a facut o treaba foarte buna in a ne atrage atentia. Este incredibil ce poti integra zilele acestea intr-o carcasa compacta, subtire si de calitate.

Citește și: