ASUS a lansat noua serie premium Zenbook Prime

ASUS a lansat noua serie premium Zenbook Prime

ASUS a lansat astazi o noua serie de ultrabook-uri premium: Zenbook Prime. Chiar daca la prima vedere se pot observa schimbari majore fata de prima generatie de ultraportabile ASUS, diferentele adevarate se gasesc in interior si cu siguranta se vor simti in experienta de utilizare.

Avem de a face cu doua modele: UX31A si UX21A, diferentele dintre ele fiind marimea display-ului (13,3, respectiv 11,6 inci) si greutatea. Ambele modele vin echipate cu procesoare Intel Core i5 sau Core i7, 4 GB de memorie DDR3, display-uri IPS Full HD cu ratie 16:9, SSD-uri de 128 sau 256 GB, tastatura retroiluminata, iesiri video mini VGA si micro HDMI, plus doua porturi USB 3.0. Performanta grafica 3D este asigurata de procesoarele Ivy Bridge si se prezinta sub forma solutiei integrate Intel HD Graphics 4000. Desi aceasta ofera posibilitatea de a rula jocuri, este clar ca nu acesta este segmentul de piata caruia se adreseaza seria Zenbook Prime.

Un alt element care diferentiaza cele doua modele este lacasul pentru carduri SD, care se gaseste doar pe modelul mai mare, UX31A. ASUS a pus accentul pe redarea de sunet cand a venit vorba de noile ultrabook-uri, subliniind ca boxele sunt realizate in parteneriat cu Bang & Olufsen si ofera 2,5 W de putere reala. Compania taiwaneza nu a dezamagit nici la capitolul greutate, avand in vedere ca vorbim despre computere din categoria ultraportabilelor.  UX21A  cantareste doar 1,1 kg , iar UX31A are doar cateva sute de grame mai mult: 1,3 kg.

Noile Zenbook Prime sunt deja disponibile in magazine si se gasesc la preturi care pot ajunge pana la 6500 lei. Daca performanta este justificata de acest pret ridicat veti afla foarte curand intr-un review marca PlayTech.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/ASUS Zenbook Prime/”/]