29 aug. 2012 | 17:11

Archos GamePad – Gaming convenabil pe Android

ACTUALITATE
Archos GamePad - Gaming convenabil pe Android

Archos a anuntat un nou dispozitiv dedicat gamingului bazat pe sistemul de operare Android. Este vorba despre Archos Gamepad, o tableta de 7 inci cu Android 4.0, care dispune de toate butoanele necesare unei experiente de gaming portabil satisfacatoare.

archos gamepad

La prima vedere, GamePad seamana foarte mult cu un PlayStation Vita, insa hardware-ul nu este la fel de performant. Chiar daca display-ul este mai mare decat cel al consolei de la Sony, avem de a face cu un simplu procesor dual-core la 1,5 GHz si un cip grafic Mali 400 MP. Tableta de jocuri va dispune de un D-Pad, patru butoane normale pentru jocuri (ABXY), doua stick-uri analogice, Start, Select, butoane auxiliare si doua butoane in partea de sus.

Archos GamePad va oferi acces la Google Play Store si la toate serviciile Google, intrucat va fi licentiata oficial. Aceasta va include si suport oficial pentru jocuri, fara ca acestea sa necesite update-uri. Utilizatorii vor putea sa personalizeze butoanele in functie de preferinte, folosind o tehnologie patentata. Pretul pentru noul produs Archos va fi „sub 150 de euro”, mai mic si fata de cel al unui Google Nexus 7. Archos GamePad se lanseaza in luna octombrie a acestui an.