02 sept. 2012 | 15:00

Apple te ajuta sa-ti aperi proprietatea intelectuala pe App Store

ACTUALITATE
Apple te ajuta sa-ti aperi proprietatea intelectuala pe App Store

Desi App Store-ul celor de la Apple este recunoscut pentru un pic mai multa originalitate decat Google Play, datorita sistemului de verificare al aplicatiilor, extrem de multe aplicatii copiate ajung in ambele magazine virtuale.

apple contestatie app

Incercand sa potoleasca valul de clonare al aplicatiilor sau al unor functii dintr-o aplicatie, Apple a pus la dispozitia dezvoltatorilor o unealta. Acesata foloseste atat pentru inregistrarea sesizarilor legat de incalcarea proprietatii intelectuale cat si pentru a permite creatorilor de aplicatii sa se contacteze unul pe altul in incercarea de a ajunge la un consens.

Este suficient sa numiti aplicatia problematica si sa justificati in cateva randuri modul in care credeti ca respectiva aplicatie a copiat functii dintr-o aplicatie de-a voastra. In etapa urmatoare veti primi un numar de inregistrare in baza de de date cu sesizari si in acelasi timp va vor fi oferite datele de contact ale creatorului celeilalte aplicatii. Daca nu poate fi atins un consens intre cele doua parti, oricare dintre ele poate contacta departamentul judiciar al Apple pentru sfaturi legate de urmatoarele demersuri in solutionarea problemei.

Cu toate ca regulile de functionare ale App Store-ului Apple sunt suficient de stricte incat sa previna o mare parte din posibilele clonari, unealta de fata este solutia perfecta pentru a rezolva si micile exceptii nestipulate in regulament sau micile exceptii nesesizate de Apple.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele