Apple pregateste un iPhone mai lung, un iOS 6 si altele

Apple pregateste un iPhone mai lung, un iOS 6 si altele

giant_iphone_640

Pentru ca trecea imediat o saptamana de cand nu ne-am mai dat cu presupusul in legatura cu urmatorul iPhone, 9to5 Mac ne mai aduce la cunostinta cateva informatii dintr-o sursa sigura.

Informatiile vin de la niste surse apropiate de Apple care confirma ca gigantul din Cupertino testeaza doua modele diferite de iPhone, intitulate intern iPhone5,1 si iPhone 5,2. Aparent, ambele dispozitive au un ecran de 3,95 inci si o rezolutie de 1136 x 640. Daca sunt adevarate, aceste cifre pentru prima oara nu respecta raportul de aspect de 3:2 cu care ne-a obisnuit Apple cand vine vorba de iPhone.

Tot acum se confirma si faptul ca iOS 6 este intr-un stadiu avansat de dezvoltare. Noul sistem de operare ar trebui sa mai introduca un nou rand de icoane pe ecranul noului iPhone, al cincilea. In cazul in care aceste informatii se confirma Apple va lansa si un nou SDK care sa le permita dezvoltatorilor sa profite de spatiul suplimentar pentru a afisa continut in plus.

O informatie vehiculata deja de cativa ani face referire si la redimensionarea conectorului dock de 30 pini. Aparent noul iPhone va fi primul dispozitiv Apple care va integra un nou port mai compact aflat ca dimensiune undeva intre Micro si Mini-USB. Desi o astfel de schimbare in timp ar trebui sa se reflecte in toate noile dispozitive portabile ale brandului, ar fi o mutare destul de radicala pentru companie. Ganditi-va numai la numarul de oameni care folosesc iDevice-uri cu dock-uri de masina, cu statii de incarcare, cu sisteme de boxe, care toare brusc ar deveni nule.

Saptamana trecuta, confirmam din mai multe surse o data de lansare undeva in august sau chiar septembrie. Chiar si daca informatiile de mai sus sunt corecte acum, Apple are suficient timp sa implementeze schimbari radicale aparatului, atat software, cat si hardware.

Citește și: