Apple are 2 SoC-uri pe teava: A5X dual si A6 quad

, 28 Feb, 09:00

A5x si A6

Chiar daca zilele trecute circulau pe internet zvonuri ca urmatorul Apple iPad va avea un procesor dual core, acum se pare ca am revenit la speranta ca al treilea iPad va fi propulsat de 4 core-uri.

Mai multe surse au confirmat ca, desi se credea initial inital ca Apple lucreaza la un singur SoC, realitate este ca lucreaza la doua. Avand in vedere denimirile utilizate pe cipurile A4 si A5, urmatoare serie logica pentru A6 ar fi S5L8950X si nu S5L8945X, acesta din urma fiind codul care se vehicula pe dual core-ul A5X.

Noul beta de iOS 5.1 se pare insa ca a venit sa lamureasca problema. In noua versiune exista referinte catre ambele terminatii de coduri, atat cu 50X, cat si cu 45X, particularitate care confirma ca Apple lucreaza la doua configuratii de tip System on a Chip.

Aparent, motivul pentru care Apple s-a orientat catre 2 cipuri este doar de experiment: a facut 2 SoC-uri, a testat cu care se misca mai bine noul iPad si s-a decis pentru unul din ele.

Asta in conditia in care nu cumva testeaza doua SoC-uri pentru doua tablete diferite. Ramane sa vedem in martie.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail