Apple accepta alternativa Evi la SIRI, cu modificari

Apple accepta alternativa Evi la SIRI, cu modificari
Alexandru Rizea
Alexandru Rizea
10:30 28.02.2012

EVI

Chiar daca e destul de greu sa copiezi o mare parte din functionalitatea SIRI, o companie intitulata True Knowledge se pare ca a facut o treaba destul de buna la acest capitol prin Evi.

Disponibila pe AppStore, Evi este de asemenea un asistent virtual care suporta comenzi vocale si care da rezultate destul de inteligente, dupa cum se poate vedea mai sus.

Problema a aparut insa cand Apple a sesizat similaritatile cu SIRI si i-a contactat pe cei de la True Knowledge pentru a le aduce la cunostinta ca aplicatia lor incalca aliniatul 3 din capitolul 8 din ghidul dezvoltatorului. „Aplicatii care au confuz de multe in comun cu produse existente ale Apple vor fi respinse.”

Desi are antecedente in aceasta directie, desfiintand aplicatii cu functionalitate de email pentru ca aveau prea multe in comun cu Mail, in cazul de fata aplicatia continua sa stea in AppStore. Calea de mijloc aleasa de cei din Cupertino se pare ca e ca True Knowledge sa isi modifice aplicatia dupa cateva sfaturi pentru a evita complet similaritatile cu Siri.

Desi din punctul meu de vedere trasaturile comune sunt infime, e de apreciat oricum ca Apple a renuntat la atitudinea clasica de „taie si spanzura” pe AppStore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI