Aplicatiile native de pe iPhone ajung pe iPad – trebuie jailbreak

Aplicatiile native de pe iPhone ajung pe iPad -  trebuie jailbreak

belfry-iphone apps

Daca tot se incheie in curand prima saptamana de cand s-a dat drumul la jailbreak-ul pentru iPad 2 si iPhone 4S, era si timpul sa apara cateva motive proaspete pentru a face ,,pasul” in aceasta directie.

In acest caz este vorba de proiectul Belfry al hacker-ului de iOS pe numele de Ryan Petrich. Dupa multe eforturi, respectivul individ a facut o treaba foarte buna in a extrage aplicatiile native, preinstalate pe orice iPhone, si a le porta pe iPad gratuit. Nu trebuie decat sa adaugati in Cydia sursa: http://rpetri.ch/repo si sa instalati, dupa preferinta orice aplicatii dintre Clock, Voice Memos, Stocks, Calculator, Compass sau Weather. Desi inca este o dilema eterna de ce respectivele aplicatii nu au fost incluse de Apple, inca de la primul iPad, in suita de aplicatii preinstalate, macar acum exista o alternativa.

Nu mai ramane decat sa va incumetati sa faceti jailbreak cu Absinth sau RedSn0w, in functie de dispozitiv si versiune de firmware si sunteti gata de actiune. Pentru o detaliere a procedurii de instalare puteti urmarii clipul de mai jos.

Citește și: