Anonymous vrea anonimitate – creeaza alternativa la Pastebin

Anonymous vrea anonimitate - creeaza alternativa la Pastebin

pastebin

Desi Pastebin este cel mai popular serviciu de acest gen din lume, oferind posibilitatea oricui sa posteze continut text pe care ulterior sa-l partajeze pe diverse retele sociale, Anonymous a decis ca a venit momentul sa-si creeze propria alternativa.

Pastebin a fost folosit o lunga perioada de timp de catre Anonymous pentru a posta informatii legate de fostele si viitoarele sale atacuri online. Problema a aparut in momentul in care mai multe surse au confirmat ca Pastebin nu are nici un fel de problema in a oferi IP-urile utilizatorilor care au postat continut pe site diverselor agentii guvernamentale, sau, mai rau decat atat, unor companii private de securitate.

Solutia gasita de Anonymous pentru a continua sa posteze informatii pe site a fost sa-si creeze propriul serviciu cu o functionalitate asemanatoare cu cea a Pastebin, dar mult mai securizat si anonim.

Proprietarii site-ului, Anonymous si People’s Liberation Front, se lauda cu faptul ca noul serviciu, accesibil la adresa www.anonpaste.tk, nu va salva loguri cu conexiunile realizate de utilizatori si va encripta continutul postat pentru a fi siguri ca autoritatile nu vor gasi nici un fel de date utilizabile daca vor pune mana pe serverul din spatele serviciului.

De asemenea, pentru continutul postat pe anonpaste.tk nu va exista nici un fel de moderare sau cenzura, aceasta politica rezultand din filozofia de viata a creatorilor – „Noi credem in notiunea radicala ca informatia ar trebui sa fie libera.”

De partea cealalta a baricadei, creatorii Pastebin, desi s-au bucurat ca nu vor mai gazdui informatii sensibile pe propriul site, si-au exprimat reticenta fata de continutul care va ajunge pe anonpaste. In opinia lor, daca cineva are nevoie de un asemenea nivel de anonimitate cand posteaza ceva online, poate ca respectivul continut nu ar trebui sa ajunga pe internet.

Avand in vedere ca Anonymous a postat deja pe propriul site informatii referitoare la un atac asupra organizatorilor unui eveniment de Formula 1 care se va desfasura in Bahrain in acest weekend, eu zic ca noul site si-a atins scopul si asta e cel mai important. Motivul respectivului atac pare a fi legat de faptul ca mai multe organizatii au confirmat ca in acea tara se petrec regulat abuzuri asupra drepturilor omului.

Citește și: