10 apr. 2012 | 10:40

Anonymous continua atacurile: Anglia este in varful pustii

ACTUALITATE
Anonymous continua atacurile: Anglia este in varful pustii

Homeoffice

La cateva zile dupa ce a anuntat ca va ataca site-uri guvernamentale in fiecare weekend, grupul de hackeri Anonymous a dezafectat website-ul de informare publica din UK – Home Office.

Pe 4 aprilie, un mesaj pe Twitter al grupului de hacktivisti Anonymous ne instiinta: „Asteptati-va la atacuri DDoS (distribute denial-of-service) in fiecare sambata asupra site-urilor Guvernului englez.” Cateva ore mai tarziu, website-ul Home Office nu mai era functional si afisa mesajul pe care il puteti vedea mai sus. Fiind un site de informare publica, website-ul nu detinea informatii sensibile, deci nu a existat neaparat un risc major in urma atacului.

Principiul care sta la baza acestui tip de atacuri consta in accesari multiple extrem de dese asupra unui server, pana in momentul in care acesta nu mai poate face fata si fie afiseaza un mesaj de eroare, fie nu mai functioneaza deloc. Cateva mesaje ulterioare pe twitter au justificat respectivele atacuri printr-un protest impotriva politici de extradarea a UK catre SUA. Cei de la BBC mentioneaza si atacuri asupra website-ului premierului www.number10.gov.uk, acestea insa nu au fost confirmate.

La o privire mai atenta se pare ca situatia extradarilor din UK catre SUA este destul de grava si vizeaza in special activitati ilicite din domeniul IT. Gary McKinnon, care este acuzat ca a hackuit computerele unei baze a Armatei Americane in 2002, se lupta cu extradarea de 10 ani. Richard O’Dwyer – un student din Chesterfield – se lupta cu extradarea pe motiv de incalcare a legii copyright-ului printr-un site pe care l-a avut in UK.

Avand in vedere ca in Anglia mai este putin si se legifereaza un sistem de supraveghere a tuturor emailurilor care se dau in teritoriu, la initiativa Home Office, s-ar putea ca aici respectivele atacuri sa fie o forma de protest mai necesara decat in alte parti.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele