Amazon vinde mai multe e-book-uri decat carti fizice

Amazon vinde mai multe e-book-uri decat carti fizice

Daca in urma cu ceva timp discutam despre cat de mult citesc posesorii de e-book readere, se pare ca intre timp inevitabilul s-a produs si cartile digitale le depasesc pe cele fizice in vanzari.

ebook

Conform Amazon, pentru fiecare 100 de bucati pe hartie, s-au vandut 114 in varianta digitala. De asemenea, noii posesori de Kindle cumpara de patru ori mai multe carti fata de perioada in care nu aveau un asemenea dispozitiv.

Dupa cum noteaza si t3.com, se pare ca atat in America cat si in Anglia, oamenii prefera cartile digitale fata de cele pe hartie, iar acest lucru se reflecta in vanzarile spectaculoase inregistrate de Amazon. Cu alte cuvinte, cartile digitale nu doar ca se vand din ce in ce mai bine, dar ne si determina sa citim mai mult.

Pentru moment, in Romania, un asemenea scenariu pare de neinchipuit, dar daca urmarim interesul tot mai mare de care se bucura aceste dispozitive, ne putem astepta ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa asistam la o asemenea schimbare. Trebuie sa luam in calcul si faptul ca aceasta performanta a cartilor digitale se datoreaza in primul rand ecosistemului creat de Amazon pe anumite piete, lucru care lipseste cu desafarsire la noi in tara.