Amazon prezinta reteta esecului pe T4/2011

, 02 Feb, 09:00

amazon1

Chiar daca celor mai multi dintre noi le este evident succesul celor de la Amazon cu ultimele modele, din pacate faptul ca le vand in pierdere a inceput sa ii doara.

Practic, au avut o crestere de vanzari de 35%, an dupa an, pana la 17,43 miliarde $. Insa, din cauza politicii de pret gresit aplicate produselor din gama Kindle, profitul net generat a fost de numai 177 milioane$. Avand in vedere ca vorbim de o societate pe actiuni, cel mai neplacut aspect vine din aprecierea actiunilor cu doar 38 centi din acest profit de 1,04% din vanzari. Aceasta dezamagire apare in conditiile in care vanzarile de Kindle s-au triplat in ultimele 3 luni, iar Kindle Fire zboara cu o viteza ametitoare de pe rafturi.

Pe intregul an 2011, Amazon a vandut servicii si produse in valoare de 48,08 miliarde$, o crestere de 41% fata de 2010, in timp ce profitul net a scazut cu 45%, de la 1,15 miliarde la 631 milioane $.

Ar mai fi de mentionat faptul ca aplicatia Kindle pentru Android a fost descarcata de trei ori mai mult fata de trimestrul anterior, iar serviciul Instant Video al companiei este un succes. Prin urmare, cred ca e ceva gresit in fruntea Amazon, din moment ce profitul tinde sa fie jenant. Nu sunteti de aceeasi parere?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

PiroTechnique

N-as zice ca e neaparat gresit. Isi consolideaza un viitor in care vor avea foarte multi utilizatori ce vor folosi Amazon, pierd acum pentru ca sunt mai ieftine, dar vor castiga pe viitor din vanzari de produse.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail