Amazon prezinta reteta esecului pe T4/2011

Amazon prezinta reteta esecului pe T4/2011

amazon1

Chiar daca celor mai multi dintre noi le este evident succesul celor de la Amazon cu ultimele modele, din pacate faptul ca le vand in pierdere a inceput sa ii doara.

Practic, au avut o crestere de vanzari de 35%, an dupa an, pana la 17,43 miliarde $. Insa, din cauza politicii de pret gresit aplicate produselor din gama Kindle, profitul net generat a fost de numai 177 milioane$. Avand in vedere ca vorbim de o societate pe actiuni, cel mai neplacut aspect vine din aprecierea actiunilor cu doar 38 centi din acest profit de 1,04% din vanzari. Aceasta dezamagire apare in conditiile in care vanzarile de Kindle s-au triplat in ultimele 3 luni, iar Kindle Fire zboara cu o viteza ametitoare de pe rafturi.

Pe intregul an 2011, Amazon a vandut servicii si produse in valoare de 48,08 miliarde$, o crestere de 41% fata de 2010, in timp ce profitul net a scazut cu 45%, de la 1,15 miliarde la 631 milioane $.

Ar mai fi de mentionat faptul ca aplicatia Kindle pentru Android a fost descarcata de trei ori mai mult fata de trimestrul anterior, iar serviciul Instant Video al companiei este un succes. Prin urmare, cred ca e ceva gresit in fruntea Amazon, din moment ce profitul tinde sa fie jenant. Nu sunteti de aceeasi parere?