10 mai 2012 | 11:10

Afghanistan si camerele foto clasice din lemn – Vreti sa si construiti?

ACTUALITATE
 Afghanistan si camerele foto clasice din lemn - Vreti sa si construiti?

Wood Camera

Chiar daca in ceea ce priveste tehnologia fotografiei digitale s-au facut  niste progrese  tehnologice incredibile in ultimii ani, atat in ceea ce priveste procesul de captura, cat si in ceea ce priveste calitatea continutului capturat, undeva in lume se lucreaza cu niste camere pe care, daca nu ati fost atenti, le-ati ratat si in documentare.

Kamra-e-faoree este o camera foto din lemn, instant – daca nu cumva termenul „instant” ar putea fi folosit impropriu in asociere cu un astfel de gadget. Ca o parte componenta din Afghan Box Camera Project, camerele care au fost pentru o perioada interzise in Afghanistan reprezinta acum o forma de manifestare artistica pe cale de disparitie. „Scopul organizatiei Afghan Box Camera Project este de a surprinde si inregistra o evolutie a kamra-e-faoree.”

Pe site-ul organizatiei, www.afghanboxcamera.com, veti gasi multe informatii referitoare la acest proiect, insa cea mai frapanta parte este cea a tutorialului care va ghideaza sa va creati propria camera, ca in imaginea de mai sus.

Mai ramane sa navigati un pic pe site-ul de mai sus, sa fiti surprinsi si sa va dati seama ca in Afghanistan nu-si propune nimeni sa reinventeze fotografia sau sa faca concurenta unor servicii precum Instagram. Intregul scop in jurul caruia graviteaza aceasta manifestatie socio-culturala este de informare si de pastrare a unor aparate cu o istorie incredibila.

In clipul de mai jos puteti viziona modul in care se utilizeaza un astfel de mastodont:

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele