Adobe lamureste viitorul Flash – focus pe gaming si redare video

Adobe lamureste viitorul Flash - focus pe gaming si redare video

adobe_flash_logo

Dupa ce anul trecut a anutat ca va renunta la portarea de continut dinamic pe portabile cu ajutorul Flash, in aceste zile Adobe a definit viitorul uneia dintre cele mai populare platforme… la un moment dat.

Axate in principal pe gaming si ,,premium video”, viitoarele versiuni de flash vor incerca sa ajute si mai mult dezvoltatorii de aplicatii pentru ca aceasta platforma sa-si mentina titlul de cea mai populara solutie de gaming in browser. Intarind aceasta directie definita mai sus, Adobe promite  sa creeze programe de ajutare a dezvoltatorilor de jocuri simultan cu noi servicii de gaming care sa poata fi implementate in aplicatii.

Pe partea de video, Adobe va face eforturi si mai mari de a colabora cu dezvoltatorii de hardware cu scopul de optimiza atat parte de streaming de continut, cat si partea de encriptare si distributie de continut protejat video pe cat mai multe platforme in cat mai multe formate native. Pe termen scurt Adobe vrea sa lanseze Flash 11.2 in primul trimestru al acestui an, cu suport pentru click dreapta si click pe butonul din mijloc , urmand ca in trimestrul al doilea sa lanseze Flash Player Cyril, iar in a doua jumatate a acestui an Flash Player Dolores.

Atat Cyril, cat si Dolores vor fi update-uri gandite exclusiv pentru a mari posibilitatile de gaming ale platformei. Intre timp se lucreaza si la o noua versiune de Flash intitulata sugestiv – Next, aceasta din urma insa va fi lansata pe parcursul anului viitor.  Tot la capitolul schimbari de strategie intra taierea suportului pentru Linux odata cu Flash Player 11.2, alternativa fiind descarcare browser-ului Chrome care, ca rezultat al unei colaborari apropiate din Google si Adobe va fi actualizat regulat.

Si Windows 8 este pe lista de prioritati ale Adobe, insa, din pacate, in conditiile in care configuratiile pe care va rula nou sistem de operare Microsoft sunt atat de diverse, este greu de apreciat cat de compatibile vor fi solutiile Adobe de la acel moment.

Pe partea de mobile, Flash Player 11.1 este ultima versiune oficiala creata pentru terminale portabile cu eventuale versiuni ulterioare ce vor viza doar rezolvarea unor buguri critice sau probleme de securitate.

Citește și: