11 mai 2012 | 11:38

Achizitia Instagram de catre Facebook este investigata

ACTUALITATE
Achizitia Instagram de catre Facebook este investigata

instagram-facebook

Achizitia Instagram de catre Facebook se pare ca este investigata de Federal Trade Commission sau FTC, aspect care s-ar putea reflecta intr-o intarziere a finalizarii tranzactiei, dupa mai multe surse, printre care si Financial Times.

Dupa ce in luna aprilie internetul vuia de zvonuri referitoare la achizitia Instagram de catre gigantul in socilizare – Facebook contra sumei de 1 miliard de dolari, in documentele inaintate catre Security and Exchange Commission – SEC, conducerea celebrei retele de socializarea a mentionat incheierea procesului de achizitie in al doilea trimestru financiar al acestui an. Lucrurile nu sunt asa de simple, mai ales cand este vorba de atat de multi bani, motiv pentru care finalizarea intelegerii dintre cele doua companii s-ar putea sa mai astepte.

Desi poate fi perceputa ca o investigatie de rutina, avand in vedere faptul ca orice afacere a carei parte financiara depaseste 66 milioane dolari este investigata, indiferent de motiv, respectiva investigatie, in 9 din 10 cazuri, dureaza intre 6 pana la 12 luni. La un anumit nivel, si Facebook a luat in calcul faptul ca intelegerea cu Instagram s-ar putea transforma in cenusa, motiv pentru care in aceleasi documente trimise la SEC a mentionat o suma de 200 de milioane pe care o va livra Instagram indiferent de finalitatea afacerii.

UPDATE:

Cu toate ca ramane sa vedem in ce se va materializa respectiva investigatie, in ceea ce priveste IPO-ul Facebook (initial public offering – oferta initiala), in aceste zile au aparut ultimele detalii. Actiunile Facebook vor incepe sa fie tranzactionate la bursa Nasdaq pe 18 mai, cu un pret initial pe actiune situat intre 28 si 35 de dolari.

Daca totul merge conform planului, in urma acestei proceduri Facebook ar trebui sa stranga aproximativ 13,58 miliarde in IPO, ceea ce inseamna ca afacerea Instagram i-ar putea genera un beneficiu chiar mai mare decat cel preconizat initial, cand se vorbea de 10 miliarde dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele