Achizitia Instagram de catre Facebook e din nou sub semnul intrebarii

Achizitia Instagram de catre Facebook e din nou sub semnul intrebarii

FACEBOOK/

OFT sau Office of Fair Trading este o autoritate care se ocupa, printre altele, cu verificarea achizitiilor desfasurate intre companii mari. Mai precis, sunt puse sub lupa elemente pe care multi dintre noi le-am trece cu usurinta cu vederea.

In cazul Facebook/Instagram, biroul din Anglia al OFT investigheaza daca nu cumva respectiva achizitie ar putea afecta intr-un mod negativ abilitatea aplicatiei instagram de a partaja imaginii pe diverse servicii online, website-uri sau aplicatii terte. Inainte de a se ajunge la partea de cercetare insa, acelasi birou trebuie sa stabileasca daca acest caz intra sau nu in jurisdictia sa.

Pentru a se stabili daca achizitia in cauza ar avea ca rezultat o companie suficient de mare incat sa intre sub incidenta Enterprise Act din 2002, Facebook trebuie sa vina cu cateva informatii. OFT trebuie sa primeasca de la compania lui Zuckerberg acte din care sa rezulte veniturile companiei generate in Anglia. Tot Facebook trebuie sa prezinte informatii din care sa se deduca procentul de imagini urcate pe internet prin intermediul retelei de socializare in comparatie cu alte servicii.

Desi Facebook si-a aratat deschiderea in a oferi toate informatiile necesare pentru a calma spiritele in Anglia, in SUA, Federal Trade Commission desfasoara o investigatie asemanatoare.

Citește și: