Acer impresioneaza audienta la IFA cu Aspire S7

Acer impresioneaza audienta la IFA cu Aspire S7

Intr-o mare de computere care au Windows 8 preinstalat, la prima vedere ai putea spune ca in acest sezon ultrabook-ul nu mai este la moda. Daca in momentul urmator ai arunca o privire asupra noului membru al familiei de sisteme Acer Aspire S te-ai lamuri ca realitatea este alta.

acer-aspire-s7-windows-8-ultrabook-0

Acer Aspire S7 este un sistem prezentat la IFA din clasa ultrabook. Pe langa dotari interne moderne, marele avantaj al acestui sistem este dat de constructia extrem de solida, in condiiitle in care acesta este foarte subtire. Acest fapt se datoreaza combinatiei dintre aluminiu si magneziu folosit la realizarea carcasei.

Noua serie de ultrabook-uri de la Acer vine in doua dimensiuni de 13,3 si 11,6 inci si in ambele situatii integraza o rezolutie de 1920 x 1080. Ambele versiuni ruleaza Windows 8, iar daca ar fi sa-i credem pe cei de la Acer, depasesc la autonomie o zi de lucru de 8 ore. Versiunea de 13 rezista 12 ore, in timp ce fratele mai mai mic se rezuma la 9 ore. O caracterisitica nu foarte populara printre sistemele de acest gen este includerea un panou sensibil la atingere. Desi includerea sa pare dubioasa, avand in vedere ca vorbim de Windows 8, nici un sistem de operare nu a fost mai orientat catre touch precum acesta. O caracteristica de design originala care are mari sanse sa atraga invidia privitorilor se pare ca e data de acoperirea ecranului pe exterior cu un strat de sticla al carui rol util nu este foarte evident in acest moment.

Ca notiuni de marketing, modelul Aspire S7 de 11,6 este ,,cel mai mic ultrabook cu touch” la doar 12 mm grosime. Desi MacBook Air-ul are 11,8 milimetri si am putea spune ca desfiinteaza afirmatia din prezentarea companiei, merita retinut in primul rand ca Air-ul nu are touch si ca atat Apple cat si Intel au evitat asocierea MacBook Air cu termenul „ultrabook”. In plus, fiecare S7 se va putea rabata la 180 de grade pentru a fi mai usor de inclus intr-o prezentare.

Pretul noilor sisteme va fi intre 1000 si 1800 dolari in functie de configuratie, un pret extrem de bun daca luam in vedere functionalitatea, designul si specificatiile hardware.

Acer-S7-i1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: