19 mart. 2012 | 11:00

A inceput expozitia Arta Jocurilor Video la Smithsonian

ACTUALITATE
A inceput expozitia Arta Jocurilor Video la Smithsonian

A inceput expozitia Arta Jocurilor Video la Smithsonian

Indiferent de cata vreme interactionezi cu un PC, cu siguranta cateva jocuri ti-au ramas in minte. Nici macar nu conteaza daca le-ai jucat tu sau ai vazut un prieten care apasa cu entuziasm pe taste.

Celebrand aceasta arta a jocurilor video, sub numele de The Art of Video Games, zilele trecute a fost deschisa o expozitie temporara care se va desfasura pana la sfarsitul lunii septembrie. Organizata in cadrul Smithsonian American Art Museum, expozitia isi propune sa surprinde unele dintre cele mai importante momente din ultimii 40 de ani de gaming. Perceputa ca o arta creativa ce combina disciplinele traditionale cu scopul de a crea o noua expresie artisitica, dezvoltarea de jocuri a inceput sa fie apreciata la fel de mult precum producerea de filme.

80 de jocuri, alese prin vot public, vor fi surprinse in cadrul expozitiei atat prin secvente video, cat si imagini sau interviuri cu unii dintre cei mai renumiti designeri implicati in procesul creativ. Printre exponate se vor gasi si 5 zone care sa permita vizitatorilor sa se joace Super Mario Bros., Myst, The Secret of The Monkey Island si alte titluri de renume. Nu vor lipsi nici artwork-uri sau accesorii implicate in procesul de productie al unor jocuri faimoase.

Daca sunteti incantati de gaming sau pur si simplu vreti sa vedeti de unde a inceput totul, puteti accesa website-ul Muzeului Smithsonian.