5 solutii sa eviti impactul noilor reguli de securitate Google

, 02 Mar, 10:00

In aceste zile, Google a centralizat politicile de securitate aferente mai multor servicii ale brandului intr-una singura. Printre acestea, pe langa cele care au denumirea brandului in titlu, se numara Gmail, YouTube, Picasa, Blogger, FeedBurner, Orkut si, nu in ultimul rand, sistemul de operare Android.

Aceasta lista este relevanta deoarece incepand de la 1 martie toate informatiile voastre inregistrate intr-un serviciu sunt fi accesibile si tuturor celorlalte. Pentru a ocoli acest sistem, pentru inceput puteti fi atent la cateva detalii.

 

 1. Nu va autentificati

Cele mai multe servicii marca Google functioneaza si fara sa va autentificati. Daca nu introduceti numele de utilizator si parola in Google+ sau Gmail, Google nu stie cine sunteti si nu va poate salva informatii pe profil in momentul in care accesati serviciul de cautare. Asadar, ar fi bine sa va deconectati cand treceti pe Google Search.

2. Stergeti istoria cautarii pe Google

Autentificati-va pe Google, accesati pagina www.google.com/history, faceti clic pe Remove All Web History si confirmati cu OK. Din pacate, datele pe care le stergeti in aceasta etapa vor mai fi asociate contului vostru pentru ,,uz intern Google” inca 18 luni, abia dupa aceea vor intra in anonimat.

3. Stergeti istoricul vizionarilor pe YouTube

Autentificati-va pe orice fereastra Google, mergeti pe YouTube, in coltul din dreapta sus faceti clic pe numele de utilizator si selectati video manager, selectati History din partea dreapta a paginii si apoi faceti clic pe Clear Viewing History. Reincarcati respectiva pagina si faceti dupa aceea clic pe Pause Viewing History.

Pentru a sterge istoricul cautarilor de clipuri in YouTube, treceti prin aceleasi etape descrise mai sus, dar alegeti optiunea de Clear Search History.

4. Stergeti istoricul browsing-ului din Google Chrome

Faceti clic pe cheia franceza din dreapta sus, alegeti Tools, clear browsing data, din fereastra care apare definiti momentul de start ca beginning of time, apoi confirmati decizia cu un clic pe Clear Browsing History.

5. Nu mai salvati conversatiile din Gmail Chat

Pentru a evita salvarea conversatiilor cu un prieten activati modul Off the record, facand clic pe butonul Actions din coltul din dreapta sus al ferestrei de chat si alegand din partea de jos a meniului respectiv Go off the record. Aceasta optiune va ramane implicit activa pana la o dezactivare manuala.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail