Zalman se apuca de placi video cu solutii de racire speciale

Zalman se apuca de placi video cu solutii de racire speciale

zalmanDesi momentan intra la zvonistica (in paranteza fie spus, una dintre cele mai bune surse de informare in unele domenii), un set de slide-uri confirma o schimbare de directie a companiei Zalman.

Renumita pentru productia de coolere, solutii de racire profesionale si alte componente hardware, acum Zalman se pare ca vrea sa incerce ceva complet nou cu o serie de placi video lansata sub acelasi brand.

Desi este formata momentan din doar 3 placi, toate cu chipset-uri AMD, seria vehiculata in slide-uri nu arata rau deloc. Bine, daca sunt avuti in vedere overclock-eri ca public tinta, probabil ca doar aceasta categorie de utilizatori va aprecia cu adevarat ce inseamna o solutie de racire profi.

Slide-urile, daca ar fi sa le luam ca litera de lege, prezinta un AMD 6870, un 6850 si un 6770 ca modele initiale.

Daca avem insa in vedere si portofoliul companiilor concurente, Zalman isi va imbogati repertoriul. In definitiv, performanta solutiilor de racire de la compania in cauza ne spune ca e imposibil ca AMD sa nu sustina aceasta initiativa, mai ales noile chip-uri nu mai sunt asa de reci.

Ca data de anuntare, chiar daca nu se cunosc detalii, cel mai probabil CES-ul va fi rampa da lansare pentru aceasta gama de produse.

Pentru specificatii si preturi aproximative priviti cu atentie graficul de mai jos:

specs

Citește și: