Xbox Live inclus in Windows 8

Xbox Live inclus in Windows 8
09:15 14.09.2011

Xbox Live este probabil serviciul cel mai laudat din cadrul Microsoft. Nu numai ca a pus bazele tuturor serviciilor de distributie digitala de jocuri moderne, dar a revolutionat modul in care jucam jocuri in multiplayer, si nu numai. Achievement-uri, matchmaking si liste de prieteni valabile in toate jocurile au fost prima data vazute pe Live, iar acum adevarata experienta online Xbox va fi disponibila si pentru gamerii de pe PC in Windows 8. Informatia vine direct de la Larry Hyrb de la Xbox Live, cu ocazia conferintei Build 2011.

Putem sa concluzionam astfel ca experimentul Games for Windows Live este considerat in mod oficial un esec, Microsoft incearcand sa isi impuna serviciul superior si pe PC-uri. Ce ar putea  inseamna acest lucru pentru gameri? Ei bine, includerea Xbox Live in noua versiune de Windows poate aduce de la sine acces la tot continutul de Marketplace-ul de pe console, insa nu obligatoriu si compatibilitate cu jocurile prezente acolo.

Desigur, pot fi si exceptii, in cadrul titlurilor lansate pentru ambele platforme, insa atractia principala pentru utilizatorii de PC-uri va fi partea de entertainment audio-video, cu Zune Marketplace si Video Marketplace. Astfel, gamerii vor avea acces la tot continutul cumparat de pe consola direct pe computer, iar lista de prieteni si achievement-urile castigate in jocuri vor fi tot timpul in acelasi loc.

Momentan aceste functii nu au fost confirmate de Microsoft, insa, avand in vedere zvonurile care circulau pe internet in urma cu numai cateva luni, acest lucru ar putea insemna chiar compatibilitatea PC-urilor cu jocurile de Xbox 360.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI