XBOX Companion iti transforma Windows Phone-ul in telecomanda de X360

XBOX Companion iti transforma Windows Phone-ul in telecomanda de X360
10:38 06.10.2011

soon-xbox-companion-will-let-you-control-your-console-from-wind Daca XBOX 360 tot se pare ca nu se grabeste sa iasa de pe piata e bine de stiut ca o echipa, undeva in laboratoarele Microsoft se straduieste sa faca mai facila interactiunea dintre un XBOX 360 si un Windows Phone.

Intitulata XBOX Companion, aplicatia care momentan se afla in stadiu beta, va fi disponibila gratuit tuturor utilizatorilor de Windows Phone si le va oferi cateva posibilitati destul de interesante pentru a interactiona cu consola XBOX 360 din aceeasi retea locala.

Practic, in momentul in care ati intrat in aplicatie, smartphone-ul va gaseste consola in apropiere si incepe sa functioneze, mai mult sau mai putin ca o telecomanda. Din pacate, chiar daca, cel putin din clipul de mai jos sau informatii de pe WindowsTeamBlog.com, nu pare sa incorporeze toata functionalitatea un controller pentru respectiva consola, daca ceea ce va intereseaza este manipularea continutului multimedia, preferabil de pe Xbox LIVE Marketplace, aplicatia se pare ca va fi solutia. In alta ordine de idei, puteti cauta continut multimedia pe Marketplace, puteti gasi informatii suplimentare despre respectivul continut (care sunt afisate intr-un format optimizat si pe Windows Phone),  si puteti controla modul in care este redat respectivul continut (Play, Pause, FastForward, Volume Up, Volume Down).

Desi in acest stadiu de dezvoltare nu pare a deborda de functionalitate, atata timp cat usureaza un pic interactiunea cu consola de gaming a companiei, in conditiile in care va doriti o seara fara gaming, XBOX Companion ar putea fi o solutie interesanta cand va fi disponibila, in cateva luni, iar ulterior prin actualizari succesive.