Windows Live Messenger accepta chat-ul si cu alte aplicatii IM. E tarziu?

Windows Live Messenger accepta chat-ul si cu alte aplicatii IM. E tarziu?

microsoft-messenger

Deoarece nimic nu mai este batut in cuie acum si totul se rezuma la un pic de deschidere in ceea ce priveste orice tip de interactiune online, Microsoft a dat drumul in aceste zile la posibilitatea integrarii serviciilor Windows Live Messenger cu diverse aplicatii de Instant Messaging.

Fiind accesat in continuare de 300.000.000 de utilizatorii la nivel global, Windows Live Messenger este departe de popularitatea pe care o inregistra in urma cu cativa ani.

Pentru a evita declinul final, pana la disparitie, platforma de IM suporta acum XMPP si OAuth 2.0. Aceasta schimbare a fost facuta pentru a permite in mod oficial, chiar daca unele aplicatii o faceau deja, sa se conecteze la serviciul celor de la Microsoft. Mai pe romaneste, incepand de azi, va puteti schimba mesaje cu utilizatori de Windows Live pe alte aplicatii decat cele create de Microsoft.

XMPP este un protocol de mesagerie instant, cunoscut pana nu de mult sub numele de Jabber, fiind folosit de catre Google Talk. OAuth2.0 este un standard deschis in ceea ce priveste algoritmul de autentificare folosit de diverse servicii online. A fost suportat inca de la inceput de giganti precum Google sau Microsoft pentru a castiga ceva adepti.

Avand in vedere ca Yahoo! Messenger accepta de multa vreme ceea ce Windows Live Messenger a refuzat pana acum, cum vi se pare? E o decizie tardiva?

Citește și: