Windows 8 ar putea rula jocuri de Xbox 360

Windows 8 ar putea rula jocuri de Xbox 360

Insideris, un site specializat in zvonuri si informatii din surse care nu pot fi dezvaluite, sustine ca are detalii noi despre urmatorul sistem de operare de la Microsoft numit momentan „Windows 8„. Aceste informatii se refera mai mult la partea de suport pentru jocuri video ale noului Windows, sugerand o compatibilitate cu jocurile de Xbox 360.

Desi orice gamer care a urmarit industria in ultimii ani este tentat sa rada in hohote citind aceste randuri, ceva de acest gen nu este chiar atat de „SF”. Avand in vedere ca de curand Microsoft a unificat Games for Windows Live si Xbox.com intr-un singur site (ingloband astfel tot gamingul in divizia de Xbox), o fuziune completa nu ar fi exclusa. Insideris sustin insa ca vor exista cateva limitari in privinta acestei functii, legate strict de componenta online. Jucatorii de pe PC nu vor putea intra in competitie cu cei de pe Xbox 360, intrucat ar avea un avantaj prin intermediul folosirii unei scheme de control mouse + tastatura.

Din punctul de vedere al unei strategii de marketing, o functie de acest fel ar putea aduce foarte multe beneficii celor de la Microsoft, intrucat ar putea lungi viata Xbox 360 chiar si dupa lansarea urmatoarei console, in timp ce vanzarile de jocuri pentru aceasta platforma ar putea sa creasca.

Sursa: Insideris

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: