31 aug. 2011 | 10:44

Vizorul 3D de la Sony ajunge in noiembrie in Japonia

ACTUALITATE
Vizorul 3D de la Sony ajunge in noiembrie in Japonia

La CES 2011, Sony a prezentat un concept de dispozitiv care credeam ca a murit in anii ’90. Este vorba despre un vizor montat pe cap, care tine locul unui display. Avand in vedere ca aceasta tehnologie nu a plecat nicaieri nici in urma cu 10-15 ani, nu este foarte clar motivul pentru care Sony merge cu acest vizor pana la stadiul de produs dedicat consumatorilor.

HMZ-T1, pe numele sau oficial, va ajunge pe capetele japonezilor incepand cu data de 11 noiembrie, si va afisa atat imagini 2D, cat si 3D in rezolutia 720p folosind doua display-uri OLED de 0.7 inci. Iluzia rezultata din aceasta dispunere a micilor display-uri este de necrezut, intrucat creaza impresia vizionarii unui display de 750 de inci de la 20 de metri distanta. Stistemul audio inclus in acest vizor va oferi suport pentru sunet surround 5.1. La capitolul conectica, HMZ-T1 va dispune de doua mufe HDMI, una de intrare pentru a reda continut dintr-o sursa externa, iar a doua pentru a afisa continutul pe un alt display.

Pretul este din pacate unul destul de piperat, fiind stabilit pentru piata japoneza la 60,000 yen, echivalentul a 550 Euro.