15 apr. 2011 | 12:36

Vista dispare din viitorul Microsoft

ACTUALITATE
Vista dispare din viitorul Microsoft

sisteme de operare, browsere, Vista, Microsoft, IE, Internet Explorer, Internet Explorer 10, IE 10, Platform Preview, Windows 7

Daca ieri Microsoft anunta cu entuziasm lansarea lui Internet Explorer 10 pentru PC in varianta Platform Preview, astazi deja incep sa apara nemultumirile utilizatorilor de Vista, care nu va putea rula noul browser. Intr-adevar, vin de la cei care inca mai tin cu dintii de un sistem de operare gresit – Windows Vista, insa este foarte descurajant sa vezi ca Microsoft stinge becul in camera in care s-a construit Vista, dupa relativ putini ani.

Sa luam Windows XP, de exemplu. Daca in urma cu cateva saptamani s-a lansat primul Internet Explorer care nu suporta un sistem de operare mai vechi de 10 ani, nu este trist ca urmatorul sistem de operare, care probabil va veni in cateva luni, poate un an, sa neglijeze un SO vechi de 5 ani? In definitiv, este doar un browser de internet, la care avem multe alternative gratuite, mult mai bune decat IE. Insa, daca citim printre randuri, Microsoft vrea sa inchida acel capitol trist din viata sa si noi, ca utilizatori, nu putem schimba asta.

Insistand pe conceptul ca experienta de navigare pe internet este doar atat de buna ca sistemul de operare pe care aceasta are loc, este foarte important sa nu ne suparam ca Microsoft ne obliga la achizitii in modul sau fortat, obligatoriu si necesar.Eventual, sa cumparam o licenta de Windows 7 si sa facem upgrade, insa prea putini avem timp si bani de asa ceva.

Sursa: Computer World