13 apr. 2011 | 09:10

Viitorul Intel arata bine

ACTUALITATE
Viitorul Intel arata bine

Nimic nu e mai interesant decat o harta a lansarilor programate de o companie importanta din domeniul IT. Azi e vorba de Intel, al carei „roadmap” a scapat intamplator pe internet.

Intel roadmap

Printre informatiile importante se numara noi versiuni de Sandy Bridge – E, la care se va adauga un nou concept intitulat Ivy Bridge in prima jumatate a anului urmator, 2012.

Schimbarile pe care le va aduce viitoare platforma Sandy Bridge – E, fata de versiunea actuala, includ suportul pentru placi video cu 16 cai (lane-uri)  pe langa ”banalele” procesoare cu mai multe core-uri, thread-uri si cantitati de L3 cache.

Intel roadmap

In ceea ce priveste procesoarele efective, pentru sisteme desktop, viitorul va deschide usa utilizatorilor catre procesoare cu 6 core-uri si nu mai putin de 12 core-uri. Nu vor fi neglijate nici cipurile grafice integrate in procesoare, astfel viitoare modele de i3 (2105) vor veni cu modelul mai capabil HD 3000 in locul Intel HD 2000 din i3 2100.

Dar sa nu mai privim asa departe, pentru ca nici anul 2011 nu va fi ocolit de noi lansari, in segmentul pentru netbook-uri si, eventual, tablete. Intel va lansa Cedar View in ultimul trimestrul al acestui an. Construit pe 32nm, viitorul Atom va concura cu platforma Brazos a celor de la AMD. Mai ramane sa asteptam materializarea proiectelor din poze.

Intel roadmap