16 feb. 2011 | 17:18

Video conferinta HD in 4 pe 3G

ACTUALITATE
Video conferinta HD in 4 pe 3G

Ittiam, o companie mai putina cunoscuta pasioantilor de it, a prezentat la Mobile World Congress o aplcatie extrem de interesant construita pentru platforma Android, incepand cu versiunea 2.2.

Principiul de baza este extrem de simplu: 4 prieteni din 4 colturi diferite ale globulului se inscriu intr-o video conferinta folosind chiar si o conexiune la internet 3G.

Insa efortul din spate este mult mai complex. Folosind algoritmi complecsi de compresie in timp real, fata de alte soluti existente pe piata, aplicatia celor de la Ittiam reuseste sa faca cu 4 streamuri HD mult mai mult decat puteti sa faceti acum cu aplicatii mobile de tipul Skype sau Yahoo messenger.

Promitand compatibilitate atat cu Gingerbread (Android 2.3), cat si cu Honeycomb (Android 3.0), Anil Kumar, managerul diviziei de comunicati video spera sa impresioneze creatorii de terminale mobile pentru a fi si aplicatia lor incorporata in viitoarele modele de telefoane sau tablete cu Android.

Momentan nu exista nici un termen sigur, insa mintile optimiste din fruntea companiei spera ca pana la sfarsitul anului acest concept sa devina realitate si sa se materializeze in orice clasa de dispozitive mobile.


Sursa: Engadget