USB 3.0 de la AMD

USB 3.0 de la AMD

Advanced Micro Devices, sau AMD cum ii spun prietenii, este primul mare producator de chipset-uri care a anuntat ca va imbratisa controllerele USB 3.0 in viitoarele sale chipset-uri. Avand ca data de lansare pentru noile chipset-uri data de azi, noile componente se vor intitula AMD A75 si A70M Fusion. Legat de aceasta decizie, Brian O’Rourke, analist la In-Stat, a afirmat ca indiferent daca AMD nu este Intel ca putere de influenta, este a doua putere care poate crea un val de adoptie pentru noul standard.

Daca totul merge bine, in curand vom inlocui chipset-urile separate de la NEC. Daca adoptia in masa are loc, toate indiciile arata ca notebook-urile vor fi primele in a incorpora noua tehnologie. Chiar daca momentan doar cateva hard disk-uri externe si stick-uri USB au imbratisat standardul, odata cu includerea USB 3.0 in chipseturile de la AMD, aceasta tactica va orienta piata catre o dezvoltare mult mai accelerata a perifericelor compatibile cu noul standard.

In ceea ce priveste Apple, chiar daca Intel incearca sa promoveze pe Mac conceptul de Thunderbolt, acesta va putea lucra fara probleme impreuna cu USB 3.0, asadar noul standard si-ar putea face aparitia in viitorul apropiat si pe aceasta platforma.

Sursa: Cnet.com


Citește și: