20 iun. 2011 | 23:44

Update-urile de Windows devin utile

ACTUALITATE
Update-urile de Windows devin utile

Intrucat cei mai multi dintre noi s-au obisnuit sa neglijeze actualizarile sistemelor de operare Microsoft din diverse motive, incepand cu luna februarie a acestui an o problema extrem de importanta a fost solutionata.

In ultimii ani, sursa principala de programe de tip malware de pe sistemele noastre a fost exploatarea unei vulnerabilitati in modul de tratare a aplicatiilor de tip AutoRun de catre sistemul de operare. Astfel, in momentul in care introduceati un stick USB virusat in sistem sau chiar si un CD inscriptionat pe un sistem infectat, computerul era virusat.

Microsoft Malicious Software Removal Tool, Malicious Software Removal Tool

Printr-o actualizare creata pentru solutionarea acestei probleme, lansata in februarie, pana in luna mai numarul sistemul infectate si rata de infectie atat pe sistemele cu Windows Vista cat si XP a scazut cu 82%. Chiar daca cifra este impresionanta, aceasta ar fi fost si mai mare daca utilizatorii ar fi fost mai deschisi la actualizari.

In alta ordine de idei, Microsoft rezolva si gratuit probleme vitale legate de utilizarea PC-urilor fara a va obliga sa apelati la programe antivirus rareori ieftine. Un amanunt care merita retinut este ca, pe toata plaja de sisteme de operare Microsoft, Malicious Software Removal Tool este responsabil de treaba buna.

Malicious Software Removal Tool, Microsoft Malicious Software Removal Tool


Sursa: Technet