Un nou Wii in 2012: WiiU

Un nou Wii in 2012: WiiU

Nintendo WiiU, WiiU

Chiar daca detaliile nu sunt foarte numeroase, in definitiv noua consola a celor de la Nintendo va fi disponibila doar in 2012, anuntarea noului dispozitiv este un pas extrem de important in domeniul gamingului pentru acasa.

WiiU dupa numele lui, cel putin in acest stadiu, este prima consola din noua generatie si prima dovada ca Nintendo vrea din nou un avans in fata Microsoft cu al sau Kinect si Sony cu PlayStation Vita , cum s-a intamplat de altfel si la lansarea primei generatii de Wii.  Creata pentru a genera o experienta de gaming cat mai profunda, reusind in acelasi timp sa integreze cate ceva pentru fiecare tip de utilizator, noua consola va fi, se pare, extrem de speciala.

Nintendo WiiU, WiiU

In ceea ce priveste controller-ul, care este cea mai importanta componenta, chiar daca probabil odata cu trecerea timpului vor exista foarte multe variatii (nu uitam ca toate controller-ele de Wii sunt compatibile), in pachet WiiU va veni cu un dispozitiv foarte original pentru interactiunea cu consola.

Nintendo WiiU, WiiU

Cu un ecran sensibil la atingere de 6,2 inci, microfon, giroscop si chiar si o camera video, nivelul de functionalitate va fi mult peste oferta concurentei. Ca sa nu mai mentionam ca vor fi integrate, desigur, si doua controllere analogice, 2 trigger-e, butoane directionale si multe altele.

Nintendo WiiU, WiiUDesi din punct de vedere vizual pare o consola in sine, Satoru Iwata de la Nintendo s-a grabit sa afirme ca nu vorbim despre functionalitatea clasica asociata unui dispozitiv handheld. Respectivul controller, chiar si cu televizorul inchis, va va oferi posibilitati de video chat si o anumita experienta de gaming, in conditiile in care WiiU este pornit.

Tinand cont ca era inevitabila trecerea la HD 1080p, pe lista initiala de jocuri de WiiU intra: Batman: Arkham City, o versiune de Assassin’s Creed, Dirt, Ghost Recon Online, Tekken, Metro Last Light, Aliens Colonial Marines, Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge si Darksiders II.

Urmariti si filmuletele de mai jos si decideti daca WiiU are sanse sa ii umileasca pe competitori. Ce credeti?

Sursa: Engadget

Citește și: