Un nou sistem de operare Joli OS

Un nou sistem de operare Joli OS

Chiar daca sistemele performante devin din ce in ce mai accesibile, este o incantare sa vezi ca inca nu s-a renuntat complet la ideea de software optimizat. Proiecte precum Jolicloud reusesc sa ajunga pe din in ce mai multe sisteme oferind utilizatorilor de netbook-uri sau PC-uri low end o experienta de navigare pe internet cat mai rapida.

Ajuns deja la versiunea 1.2, noul sistemul de operare reuseste inca sa fie gratuit si interconectat cu tot ceea ce inseamna “cloud computing”. Este construit aproape integral in HTML5, asa ca tot ceea ce se desfasoara pe sistemul de acasa este sincronizat in “norisorul digital” si poate fi accesat fara nici un fel de problema din interiorul unui browser oarecare, de pe un dispozitiv oarecare.

Pentru a va da seama de amploare pe care a luat-o Jolicloud si, acum, Joli OS, din august 2010, odata cu lansarea versiunii 1.0 peste 300.000 de utilizatori si-au creat conturi de utilizator Jolicloud.

In ceea ce priveste aplicatiile pentru noua platforma, chiar daca sunt in jur de 1000, acestea au fost instalate de peste 3,5 milioane de ori. Daca vreti sa instalati noul sistem de operare pe sistemul notebook sau desktop, aveti atat optiunea instalarii ca sistem de operare dual boot, cat si de unul singur. Nu mai ramane decat sa intrati pe site-ul oficial pentru a experimenta noul OS.


Citește și: