Un Nexus Prime pierdut ofera detalii despre Android 4.0

Un Nexus Prime pierdut ofera detalii despre Android 4.0

Desi exista un precedent in industrie al carei victima au fost Apple si al lor iPhone 4, Google si Samsung par sa repete aceasta greseala cu noul Nexus Prime. Site-ul Android Police sustine ca a intrat in posesia terminalului Samsung dupa ce un angajat Verizon (companie de telecomunicatii) a lasat telefonul intr-un bar. Se pare ca noul Prime vine intr-adevar cu Ice Cream Sandwich, iar pe langa interfata normala a telefonului se poate observa o diferenta clara intre aplicatiile de muzica si Google+ realizate pentru Android 2.3 si pentru 4.0.

In primul rand aplicatia de muzica a primit un facelift semnificativ, fiind mult mai apropiata de versiunea pe care o gasim in Honeycomb. Ajunsa la versiunea 4.0.1, interfata sa este mai „curata” si mai usor de folosit acum, in timp ce player-ul ocupa o suprafata mai mica din ecran in momentul in care utilizatorul inca se plimba prin meniurile aplicatiei. Per total, noul Music a fost facut sa arate in ton cu noul sistem de operare, si poate fi downloadat si utilizat chiar acum pe terminalele deja in libertate (indiferent daca ruleaza Ice Cream Sandwich sau nu).

De asemenea, aplicatia de Google+ a primit o mica schimbare. Desi initial optiunea de mesagerie se chema Huddle (pana cand o companie cu acelasi nume a demonstrat ca detine drepturile asupra acestui cuvant), Google a redenumit-o de curand in Messenger. Ei bine, in editia Ice Cream Sandwich, aceasta icoana din meniul retelei de socializare se numeste Chord. Restul diferentelor sunt minore.

Chiar si colegii din Romania de la Mobilissimo sustin ca au un asemenea telefon, desi inca nu s-a dovedit autenticitatea sa. Acestia au postat pe YouTube un clip in care prezinta meniul telefonului, insa am fi mult mai interesati de constructia sa momentan. In cazul in care vreti sa testati aplicatia de muzica de mai sus, urmati acest link. In timp ce mai multe telefoane Nexus Prime par a fi in libertate, Google si Samsung au decis sa nu mai anunte acest telefon pe 11 octombrie. Acesta va veni in curand, la o data inca nedezvaluita.

Citește și: