12 mart. 2011 | 02:54

Un alt mod de documentare a vietii traite

ACTUALITATE
Un alt mod de documentare a vietii traite

Life-lapse este un termen in limba engleza care defineste documentarea prin fotografieri succesive, la un anumit interval de timp, a unei experiente din perspectiva celui care o traieste cu scopul de a o retrai ulterior.

Chiar daca pare dubios, acest domeniu chiar exista si, mai mult decat atat, tinand cont ca din ce in ce mai multi dintre noi avem un smartphone, o aplicatie aferenta acestei activitati este tot ce ne lipseste.

O cautare simpla pa AppStore a acestui concept a scos la iveala aplicatia iTime Capture, care face fotografii la distanta una de alta, pentru ca ulterior sa le afiseze fie sub forma unui slideshow, fie sub forma unui film a carui durata este definita de utilizator.

Pentru a face un tur virtual al unei calatorii, pe langa dispozitivul de captura, este necesar un suport care sa va permita sa purtati telefonul la gat fara sa ii acopere camera foto. De asta se ocupa thelifelapseexperiment.com, care lucreaza la o aplicatie asemanatoare cu cea mentionata anterior si se ocupa inclusiv de crearea unui LifePouch, o “ gentuta” pentru a va tine iPhone-ul la gat. Nu mai ramane decat sa intreprindeti niste activitati care sa merite documentare sau, daca nu, macar sa va treziti suficient de devreme incat sa creati cel mai inedit film cu rasaritul soarelui.