Ubisoft anunta filmele Assassin’s Creed, Ghost Recon si Splinter Cell

Ubisoft anunta filmele Assassin's Creed, Ghost Recon si Splinter Cell

Ubisoft a anuntat intentia de a lansa filme 3D bazate pe cele mai importante licente ale companiei la ora actuala: Assassin’s Creed, Ghost Recon si Splinter Cell.

Desi in mod normal aceasta veste ar fi una trista, Ubisoft se va ocupa de aceste proiecte in-house, gratie studioului Ubisoft Motion Pictures deschis de curand. Astfel, probabil pentru prima data in aceasta industrie, adaptarile cinematografice dupa jocuri vor fi realizate de acelasi studio, locul de eroare in executarea acestora fiind mult redus fata de licentierea catre studiouri externe.

Jean de Rivieres, vicepresedinte pentru marketing si distributie la Ubisoft Motion Pictures, a declarat ca se va depune un efort deosebit pentru ca aceste adaptari sa pastreze identitatea materialelor sursa. Scopul lor va fi de a imbogati licentele pe care le reprezinta si nu de a le scadea valoarea in ochii fanilor. Chiar si asa, acesta recunoaste ca filmele ar putea atrage noi „adepti”, care nu fac parte din publicul tinta al jocurilor.

Nu este prima data cand Ubisoft realizeaza astfel de productii, compania debutand in pe acest segment cu scurt metrajul Assassin’s Creed: Lineage, care a acompaniat lansarea lui Assassin’s Creed II. Pe langa Ubisoft Motion pictures, compania detine si studioul Hybride Technologies, acelasi studio care a realizat efectele speciale pentru filme precum Sin City si 300 si Ubisoft Digital Arts Studio.

Luna viitoare Ubisoft va incepe sa discute cu firme de casting si cu impresari, planul fiind ca inainte de sfarsitul anului sa aiba toate cele trei scenarii finalizate.


Sursa: Variety