Tricou cu senzori: Under Armour E39

Tricou cu senzori: Under Armour E39

Chiar daca auzim din ce in ce mai des ca viitorul este acum („the future is now”), nimic nu confirma mai mult aceasta afirmatie decat un tricou cu senzori, memorie, accelerometru si alti cativa parametri demni de costumul lui Robocop sau macar al lui Batman.

Si nu fiti invidiosi pe poza, focusul este pe tricou! Under Armor E39 este un produs dezvoltat in combinatie cu Zephyr, o companie care detine contracte solide cu Ministerul Apararii din Statele Unite, pentru echipamente asemanatoare cu acesta. Deci vorbim despre un tricou inteligent.

Este dotat un senzor cu o memorie de 2Gb, care poate fi si indepartat in caz de nevoie, si poate comunica prin Bluetooth cu orice computer, tableta sau PC care vine cu aplicatia aferenta comunicarii pe respectivul protocol. Ideea e simpla, acest echipament vine cu o serie de senzori care monitorizeaza bataile inimii, temperatura corpului si ritmul respiratiei si il combina cu un accelerometru pe 3 directii. Astfel orice evolutie in performanta atletului este inregistrata, monitorizata cu atentie si arhivata pentru studiu ulterior.

Solutia este foarte buna atat pentru ambitionarea atletilor de a intra intr-o concurenta permanenta cu ei insisi, cat si pentru antrenorii care vor sa fie atenti la modul in care se comporta atletii in fiecare secunda.

De obicei, astfel de idei sunt in stadiu de proiect, dar nu, acest dispozitiv este deja integrat in echipamentele unor jucatori de la NFL. Daca va aflati printre atletii pasionati de IT sau printre IT-istii care practica atletismul, merita sa stiti ca aveti toate sansele sa achizitionati un astfel de echipament pana la mijlocul anului.


Sursa: Engadget

Citește și:
Etichete: